Wist jij dat je ook je scooter verplicht moet verzekeren? 

Wist jij dat je ook je scooter verplicht moet verzekeren? 

15 september 2023 Uit Door admin

Als je gaat studeren, komt er veel op je af. Je staat voor het eerst op eigen benen, woont waarschijnlijk in een studentenhuis en je moet zorgen dat je binnen een jaar al je punten haalt om door te kunnen gaan naar het volgende jaar. Wanneer je ver van je universiteit woont, kan het handig zijn om een scooter te kopen. Met een scooter kun je eenvoudig van A naar B rijden en een scooter is meestal ook eenvoudig te parkeren. Probeer dat maar eens met een auto in het centrum van een stad als bijvoorbeeld Amsterdam. Een scooter kan daarom een uitkomst zijn. Deze zijn vaak relatief voordelig aan te schaffen en zijn ook voordelig in het onderhoud. Let er echter wel op dat je een verzekering voor je scooter afsluit. Je bent hiertoe niet alleen wettelijk verplicht, het is ook veel beter voor je eigen portemonnee. Wij leggen je uit wat de mogelijkheden zijn. 

Welke verzekering heb je nodig voor je scooter? 

Wanneer je je scooter wilt gaan verzekeren, zul je zien dat er meerdere keuzes mogelijk zijn. Het is belangrijk dat je een scooterverzekering voor jou kiest die aansluit bij je scooter. Hoe zorg je hiervoor? Door te kijken naar de leeftijd van je scooter. Heb je een voertuig dat al ouder is dan vier jaar, dan heb je genoeg aan de WA-basisverzekering. Met deze verzekering kun je de schade vergoeden die jij anderen of hun voertuigen hebt toegebracht. De schade aan jouw eigen scooter wordt niet vergoed, maar vaak is het ook voordeliger om bij forse schade een nieuwe scooter te kopen. Heb je een scooter van tussen de twee en vier jaar oud, dan kun je een WA+ beperkt casco verzekering nemen. Deze vergoedt namelijk ook schade aan jouw scooter die je opgelopen hebt door een storm, brand of diefstal. Heb je een spiksplinternieuwe scooter gekocht, dan kun je het beste een all-riskverzekering afsluiten. Met deze verzekering is ook de schade gedekt die jij opgelopen hebt aan je scooter als gevolg van een ongeluk dat jij veroorzaakt hebt. 

Het voordeel van een verzekering 

Misschien vraag je je af: waarom zou ik een verzekering nemen wanneer ik daar eigenlijk alleen de schade van de tegenpartij kan vergoeden? Het antwoord luidt: omdat deze kosten heel sterk kunnen oplopen. Als je hier geen verzekering voor zou hebben, kun je jezelf diep in de financiële problemen storten. Dat kun je voorkomen door een goede verzekering te nemen. Dit hoeft echt niet veel geld te kosten. De beste bromfietsverzekering is vaak helemaal niet zo duur en toch neem je in een klap heel veel risico’s weg. 

Sluit je verzekering vandaag nog af

Heb jij je scooter al een scooter gekocht, maar nog geen verzekering afgesloten? Kijk dan even op de website van je verzekeringsmaatschappij. Hier kun je met een paar klikken op de muis een passende verzekering afsluiten. Sluit hem gelijk af en je kunt vanavond nog goed verzekerd de weg op.