Golf voor senioren: Wat u moet weten

Golf voor senioren: Wat u moet weten

Golf is een van de populairste sporten in Amerika, maar hoe zit het voor senioren? Als u een fervent golfer bent of wilt leren golfen, zal dit artikel u alles vertellen wat er te weten valt. Golfen kan een geweldige sport zijn voor mensen die op zoek zijn naar iets dat weinig impact heeft of die vaker het huis uit willen. Het maakt niet uit hoe oud u bent, het is nooit te laat om te beginnen met spelen!

Golf voor senioren?

Is het iets voor gepensioneerden? Nee. Het is niet alleen iets voor gepensioneerden - het zal je misschien verbazen te horen dat veel senior golfers nog steeds werken, en velen begonnen te spelen als jonge volwassenen of tieners! Omdat de sport zo uitdagend (en leuk) is, is er geen leeftijdsgrens aan hoe lang je kunt spelen. Dat gezegd hebbende, een of andere fysieke beperking kan bepaalde aspecten moeilijker maken dan ze vroeger waren - vooral als je artritis hebt of andere aandoeningen waarbij je gewrichten niet zo goed werken als ze vroeger deden. Maar zelfs in die gevallen, met veel oefening en geduld van jezelf en anderen om je heen die willen helpen wanneer dat nodig is. Zal iedereen profiteren van de prachtige lessen die je leert van het spel, en de manier waarop het je helpt om met anderen om te gaan.

Hoe kan ik een golfbaan in de buurt vinden? Ga nu naar uw telefoon of computer - als u toegang heeft tot internet, is er een online directory van golfbanen in elke staat die u zal helpen een baan te vinden in de buurt van waar u woont. Zo niet, bel ons dan en wij vertellen u er graag meer over! Wij werken nauw samen met veel seniorengemeenschappen in Nederland die kortingen geven op de greens fees en andere voordelen voor de bewoners als ze samen spelen als een groep. Dus dit zou een andere goede plek zijn om te beginnen met zoeken.

Waar moet ik vanaf daar naar toe? Als u een aantal plaatsen heeft gevonden die u leuk lijken, zorg er dan voor dat uw dokter weet dat u wilt spelen. Nnet als bij elke andere fysieke activiteit is het belangrijk dat u hun goedkeuring krijgt voordat u begint. Dit geldt vooral als je artritis of andere gewrichtsaandoeningen hebt die het zwaaien met een club moeilijk voor je kunnen maken! En hoewel veel golfbanen graag mensen toelaten die wat extra hulp nodig hebben (zoals karretjes), moet je niet bang zijn om te vragen of ze speciale diensten aanbieden zodat iedereen evenveel van het spel kan genieten.

Is er nog iets dat ik moet weten? Veel senior gemeenschappen bieden kortingen en extraatjes voor zowel degenen die willen leren golfen als degenen die het al kunnen - we vertellen u er alles over wanneer we binnenkort contact met u opnemen!