Het museum bezoeken met je schoolklas

Het museum bezoeken met je schoolklas

Dit bezoek aan het museum was een van mijn favoriete herinneringen van de lagere school. Ik herinner me dat we op vrijdag op bezoek gingen en dat onze leerkracht ons een rondleiding gaf langs alle tentoonstellingen en ons vertelde over wat we zagen (en soms zelfs liedjes zong). Het was zo leuk!

Ik hoop dat u binnenkort met uw klas een museum kunt bezoeken - het is zo'n leerzame ervaring!

Bezoek een museum met je schoolklas

Er zijn heel wat musea die je kunt bezoeken en in dit artikel zetten we enkele tips op een rijtje om met je schoolklas een museum te bezoeken.

Tips voor een bezoek aan het museum

- Als je jongere kinderen hebt, vraag dan een volwassene om hen binnen te begeleiden terwijl ze bepaalde delen bezoeken. U wilt misschien dat uw kind zelf op ontdekkingstocht kan gaan, maar er zijn misschien tentoonstellingen of kunstwerken die te veel voor hem of haar kunnen zijn

- Zorg ervoor dat iedereen voldoende te eten en te drinken heeft voor u het museum binnengaat, want op de meeste plaatsen is eten en drinken binnen verboden. Dit betekent dat u extra spullen mee moet nemen voor dit doel! Zorg er ook voor dat kleine kinderen langzaam eten, zodat dat ze geen honger krijgen en willen vertrekken voor het bezoek voorbij is.

- Neem een camera mee zodat u uw bezoek op film kunt vastleggen

- Neem wat snacks mee, want musea zijn vaak op vreemde uren van de dag open en dat betekent dat er misschien geen eetgelegenheden in de buurt zijn waar u kunt lunchen of dineren. Kijk ook van tevoren naar de openingstijden, zodat u niets mist!

- Zoek informatie op over scholen die al excursies voor hun leerlingen hebben georganiseerd - als ze het al eens gedaan hebben, willen ze het waarschijnlijk graag nog eens doen met een andere groep, wat kortingen/gratis toegang voor je schoolklas kan betekenen!

Geniet van een bijzondere dag

Wanneer u een museum bezoekt met uw schoolklas zijn er veel leuke activiteiten voor leerlingen te doen! Leerlingen kunnen op een interactieve speurtocht gaan en ontdekken hoe voorwerpen in de oudheid werden gebruikt of hoe het dagelijks leven er in bepaalde periodes uitzag. Of laat de kinderen meedoen aan rollenspellen gebaseerd op beroemde schilderijen van kunstenaars uit de hele geschiedenis. Het maakt niet uit wat voor soort activiteit de leerkrachten voor hun klas plannen, het is altijd een goede oefening voor de jonge geesten om aan deel te nemen!