Inboedelverzekering voor studenten

Al woon je klein, ook als student heb je best veel dure spullen in huis. Denk aan je smartphone, laptop en tablet maar ook aan sieraden of andere kostbaarheden die je liever niet opnieuw wilt betalen door brand, diefstal of andere vormen van schade. Met een inboedelverzekering (of ook wel woonverzekering genoemd) krijg je in principe de geleden schade vergoed. Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar is wel aan te raden.

Je moet er wel aan denken dat, net als bij het lenen van geld, het bij verzekeren van belang is dat je verschillende polissen vergelijkt omdat de voorwaarden per verzekering sterk kunnen verschillen.

Vergelijken inboedelverzekeringen

Als je een contract voor een inboedelverzekering aan wilt gaan is het zinnig om meerdere verzekeraars naast elkaar te leggen. Neem niet de goedkoopste of de eerst zonder deze eerst te vergelijken met andere verzekeringsmaatschappijen.

Overzicht inboedelverzekeringen
Centraal Beheer StudentenverzekeringInboedelverzekering speciaal voor studenten


Direct naar Centraalbeheer.nlDitzo.nl InboedelverzekeringNu met cashback actie!


Direct naar Ditzo.nl


Univé InboedelverzekeringGeen winstoogmerk


Direct naar Univé.nlBelangrijke aandachtspunten bij een inboedelverzekering:

  • In de polis van je inboedelverzekering staat vaak dat er duidelijke sporen moeten zijn van een inbraak.
  • Het komt veel voor dat verzekeraars voor studenten speciale verzekeringspakketten samenstellen waarin ook een inboedelverzekering is opgenomen. Zo’n pakket wordt dan meestal voordeliger aangeboden dan wanneer alle verzekeringen los af worden gesloten.
  • Bij het afsluiten van je inboedelverzekering kun je, wat de verzekerde waarde betreft, het beste rekening houden met mogelijke aankopen die je gedurende je studieperiode nog gaat doen. Op deze manier zorg je ervoor dat je inboedel niet meer waard is dan de waarde waarvoor je verzekerd bent.

Wil je de verzekering afsluiten check dan goed de voorwaarden. Heb je een inboedelverzekering en heb je besloten dat je er vanaf wilt, dan lees je hier meer over het annuleren van je verzekering.

Bepaal elk jaar de waarde van je huisraad

Het is belangrijk om elk jaar de waarde van je huisraad opnieuw te bepalen. Als je in een jaar namelijk dure aankopen doet kan het zijn dat je huisraad meer waard is dan je verzekering dekt. Dingen die erg kostbaar zijn kun je apart bijverzekeren. Een inboedelverzekering verzekert je huisraad maar tot een bepaalde maximale waarde. Mocht je eigendommen hebben die erg duur zijn dan kan het zinvol zijn om hier een extra aanvullende verzekering af te sluiten.

Mindering op je toeslag:

Er zijn meerdere mogelijkheden om mindering op je toeslag voor de inboedelverzekering te krijgen.

  • Met een goede beveiligingsinstallatie kun je vaak mindering krijgen op de premie van je verzekering.
  • Het soort huis waarin je woont kan gunstig zijn. Zo is een rieten dak duurder dan een nieuw appartement.
  • Als je geen schade declareert kun je in de meeste gevallen een no-claim korting krijgen.
  • Vaak geven verzekeringsmaatschappijen mindering in premie als je meerdere verschillende verzekeringen bij hen afsluit.

Heb je vragen over je inboedelverzekering? Mail ons dan info@mijnstudentenleven.nl en we zullen je helpen.