Condooms

17 januari 2014 Uit Door admin

Condooms, waarom zou je?

Een condoom is ontzettend nuttig. Het is een anticonceptiemiddel wat voor een aantal dingen zorgt:

  • Het vangt sperma op, zodat het de kans op een zwangerschap verkleint
  • Het voorkomt fysiek contact tussen de geslachtsdelen waardoor SOA-overdracht wordt vermeden
  • Het werkt seksverlengend door een verdovend middel dat in de condoom kan zitten
  • Het kan geslachtsgemeenschap plezieriger maken, door bijvoorbeeld ribbels of smaakjes

De grootte van de condoom is belangrijk

Veel studenten vinden een condoom super irritant. Je kunt je tijd beter besteden dan aan het omdoen van een condoom en daarbij verpest het ook nog eens de seks. Het eerste klopt volledig, al is tijd besteden aan een SOA of een (ongewenst) kind ook weer zo wat. Het tweede probleem, het feit dat je minder zou voelen tijdens de seks of dat de condoom zelfs zorgt voor een irriterend of pijnlijk gevoel, kan (voor een deel) verholpen worden. Uit onderzoek onder 436 mannen tussen de 18 en 67 bleek dat 45 procent een slechtpassend condoom gebruikte in de drie maanden voor het onderzoek. Bij deze mannen is de kans 2,5 keer zo groot dat het condoom niet blijft zitten of kapot gaat. En je kunt je voorstellen dat een te kleine of grote condoom geen plezier kan zijn. Bestel daarom eens meerdere groottes, zodat je kunt checken wat voor jou, of je partner, ideaal is. Voor een kleine maat hoef je je niet te schamen; je kunt condooms anoniem online kopen.

Condooms online bestellen

Bestel jouw condooms eenvoudig en snel online. Je hoeft niet te wachten in de rij bij de drogist en de condooms worden anoniem thuisbezorgd. Handig! Vaak zijn condooms ook nog goedkoper. Condooms online bestellen kan bij Condoomfabriek.nl.

Gratis condooms

Gratis condooms uitproberen? MijnStudentenleven wijst je hierbij op acties met gratis condooms die Condoomfabriek regelmatig heeft. Zo kun je makkelijk uitproberen welk condoom het prettigst is.

 

Andere artikelen over studenten en gezondheid:

Aids & hivalcoholbehandeling van aidscondoomsdrugskenmerken soasoa & studentensport.