Studentensport

17 januari 2014 Uit Door admin

Als je op kamers zit is het erg verleidelijk om ’s avond elke keer voor de tv te hangen. Natuurlijk eet je elke dag pizza, of een andere calorierijke maaltijd en als het even kan maak je zo vaak mogelijk de kroeg onveilig. Je hebt een OV of misschien zelfs een auto, dus ga je natuurlijk niet fietsen. Zoals je begrijpt is dit niet echt goed voor je conditie en gezondheid. steeds meer mensen in Nederland krijgen dan ook obesitas en daarom zijn er ook campagnes als ’30 minuten bewegen’ in het leven geroepen. Voldoende bewegen is belangrijk omdat je anders een verhoogde kans op obesitas en daardoor suikerziekte, hartproblemen en andere vervelende klachten kan krijgen.

Om toch je beweging te krijgen is het verstandig om te gaan sporten. Een abonnement voor een sportschool is alleen voor een arme student erg duur. Daarom zijn er in bijna alle grote studentensteden studentensportcentra of -verenigingen gevestigd. Hier kun je heel voordelig gebruik maken van alle faciliteiten. Doordat er veel studenten zijn die graag willen sporten kan het al gauw uit en zijn de voorzieningen en de kosten laag. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om eens lekker samen met je studiegenoten en vrienden je helemaal uit te leven in de sport.

Studentensportcentrum

Misschien doe je zelf al aan een sport, niet op training of wedstrijden maar gewoon voor jezelf. Op een studentensport centrum of -vereniging zijn de faciliteiten vaak beter. Maar dat niet alleen, er lopen ook deskundige mensen rond die jou kunnen helpen je prestaties te verbeteren. Hierdoor haal je niet alleen betere resultaten, maar heb je ook minder last van blessures. Je kunt zelf kiezen of je lessen volgt en gezamenlijk of individueel sport. Vaak is zo’n centrum of vereniging gevestigd op de campus of zijn de faciliteiten gezamenlijk ergens anders in de stad ondergebracht. Hierdoor vervult het sportcentrum of de sportvereniging een sociale rol, door de studenten een eigen sociale omgeving te bieden die herkenbare is voor alle studenten. Vaak zitten er bij zo’n centrum of vereniging studenten in het bestuur, dus sluiten de activiteiten, faciliteiten en het aanbod naadloos aan op de wensen van jou als student. Soms worden er regionaal, nationaal en in sommige gevallen zelfs internationaal competities georganiseerd tussen studentensport verenigingen en -centra. Dit maakt het natuurlijk extra leuk om lid te worden van zo’n centrum of verenging. Het is een leuke manier om met andere studenten in contact te komen en je krijgt gelijk ook nog de nodige beweging. Wat wil je nog meer? lustzone

Een greep uit studentensportverenigingen

DROP DELFT, Boardsportvereniging Contact: info@dropdelft.nl

ESRV Concorde, paardensport De link naar ESRV Concorde is: www.esrvconcorde.nl

Andere artikelen over studenten en gezondheid:

Aids & hivalcoholbehandeling van aidscondoomsdrugskenmerken soasoa & studentensport.