Aids behandeling

17 januari 2014 Uit Door admin

Als je geïnfecteerd bent met het hiv-virus, dan maakt je lichaam binnen 3 tot 6 maanden antistoffen aan. Iemand met deze antistoffen wordt ook wel seropositief genoemd. Deze mensen hoeven niet direct ziek te worden. Dit kan ook jaren later pas gebeuren.

Hiv-remmers kunnen de ziekte aids voorkomen of uitstellen. Daarom hebben mensen met het hiv-virus uitzicht op een steeds langer leven met hiv. Helaas zijn er ook bijwerkingen verbonden aan de medicijnen. De genezing is niet zeker en de behandeling is doorgaans erg intensief. Daarom is het belangrijk om medicijnen volgens de voorschriften in te nemen.

SOA Aids Nederland

SOA Aids Nederland levert een bijdrage aan de nationale en internationale strijd tegen hiv, aids en andere soa. De organisatie ondersteunt mensen die leven met deze ziekten. Ook bevordert de Stichting de ondersteuning van mensen met hiv/aids op medisch, psychosociaal, en maatschappelijk terrein en door directe financiële hulpverlening. SOA Aids Nederland stimuleert preventieactiviteiten om nieuwe hiv-infecties te voorkomen.

Soa Aids Nederland

Voorheen Stichting soabestrijding en Stichting Aids Fonds
Keizersgracht 390
1016 GB Amsterdam
Tel: (020) 626 26 69
Fax: (020) 627 52 21
E-mail: info@soaaids.nl   
Internet: www.soaaids.nl

Aids Soa Infolijn

Tel: 0900-204 20 40 (€ 0,10/min.). De lijn is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend voor informatie. Op maandag tot en met woensdag van 10.00 tot 20.00 uur en op donderdag en vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur zijn de medewerkers bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Andere artikelen over studenten en gezondheid:

Aids & hivalcoholbehandeling van aidscondoomsdrugskenmerken soasoa & studentensport.