5 redenen waarom het handig is om een rijbewijs te hebben als student

5 redenen waarom het handig is om een rijbewijs te hebben als student

16 maart 2017 Uit Door admin

Er zijn steeds minder studenten die al vroeg hun rijbewijs willen halen. Dat komt natuurlijk omdat een rijbewijs relatief duur is. Het zijn vooral degenen die een (flinke) bijdrage van hun ouders krijgen die al jong hun rijbewijs willen halen. Toch kan een rijbewijs zeker de moeite waard zijn, ook als je het zelf moet betalen! Deze vijf redenen laten zien waarom het handig is om een rijbewijs te hebben als je nog student bent.

1. Bijbaan vinden

Wat heeft een bijbaan voor studenten te maken met een rijbewijs? Nou, vrij veel eigenlijk! Want er zijn diverse baantjes waar je een rijbewijs voor nodig hebt. Meestal zijn dit gave banen waar je ook nog eens lekker mee kunt verdienen. Denk hierbij aan koerierswerk of een bijbaan als student-chauffeur, waarmee je in no time dat rijbewijs terugverdient!

2. Geen gedoe met winter- en zomerschema’s

We weten allemaal dat de NS zijn uiterste best doet om het voor reizigers lastig te maken. Zo bedenken ze om de haverklap nieuwe schema’s. In de zomer is het warm en werken de seinen niet meer goed, in de winter zijn twee vlokken sneeuw al genoeg om het halve spoorverkeer plat te leggen.

3. Hoe duur is de trein?

De studiebeurs wordt omgezet in een lening en dat geldt ook voor de ‘bijdrage’ van de overheid voor het openbaar vervoer. Heb je al eens uitgerekend hoe duur het eigenlijk is? Zeker als je dan ook nog eens nagaat dat je Ov-studentenkaart alleen doordeweeks of in het weekend geldt. Bereken je de kosten, dan zie je al snel dat een auto waarschijnlijk goedkoper is als je langere afstanden reist.

4. Carpoolen

We hadden het net over het kostenplaatje. Heb jij vrienden of kennissen die vlakbij wonen en waarmee je zou kunnen carpoolen? Dan moet je dat natuurlijk niet vergeten in de berekening. Als je één persoon extra meeneemt in de auto, scheelt dat behoorlijk veel geld ten opzichte van de trein of bus.

5. Geen planningen nodig

Als je weg wilt, moet je eerst kijken op de site van het ov. Je kunt daarop zien hoe laat je trein of bus gaat en zo kun je uitrekenen hoe laat je ergens aankomt. Als je op een feestje bent, moet je hier ook rekening mee houden. Het is enorm balen als je de laatste trein hebt gemist en vast komt te zitten. Dat zul je met de auto niet zo snel hebben!

Na het lezen van deze vijf redenen ben je natuurlijk al overtuigd dat jij ook eigenlijk gewoon je rijbewijs nodig hebt. Nog een paar extra puntjes om je over de streep te trekken: airco in de zomer, verwarming in de winter, geen gedoe met andere reizigers, bagage gaat lekker makkelijk mee… Nog een extra troost voor studenten die wat krap bij kas zitten: een rijbewijs hoeft niet perse de hoofdprijs te kosten. Zo is er een rijschool in Utrecht waar complete lespakketten worden aangeboden met kortingsprijzen!