Budgettip 11: besparen met kortingscodes

22 oktober 2015 Uit Door admin

Als student heb je het niet erg breed en elke euro die kunt je besparen is dan ook mooi meegenomen. Er zijn verschillende manieren om op een makkelijke manier te besparen waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt. En we denken dat Budgettip 11 er daar een van is, namelijk: het gebruiken van kortingscodes.

Wat zijn kortingscodes?

De kortingscode is de digitale variant van de papieren kortingsbon. Een kortingscode bestaat uit een combinatie van letters en/of cijfers die je tijdens het bestelproces bij een webwinkel in kunt vullen om korting te krijgen op je bestelling.

Korting op alles

Tegenwoordig kun je met kortingscodes overal korting op krijgen. Van kleding, laptop, bezorgmaaltijden, parfum, lenzen tot studieboeken kan het gebruiken van een kortingscode je veel voordeel opleveren.

Besparen bij populaire winkels

Veel populaire winkels werken regelmatig met kortingscodes. Zo heeft Zalando bijna altijd wel codes beschikbaar voor 10% of €10,- korting op het aanbod. Ook Bol.com geeft regelmatig kortingscodes uit, vaak voor korting op geselecteerde producten. En dan is er nog de H&M, de winkel waar elke modebewuste student dol op is, daar kun je eigenlijk altijd wel 25% korting pakken door een code in te vullen tijdens het bestellen.

Hoe kom ik aan kortingscodes?

Kortingscodes kun je tegenwoordig bijna overal vinden. Ze worden door winkels via e-mail verstuurd naar klanten, genoemd in televisiereclames en opgenomen in reclamefolders. Ook zijn er verschillende websites die zich bezighouden met het verzamelen van de codes. Op bijvoorbeeld Acties.nl kun je van honderden winkels kortingscodes vinden, en dat kan jou een heleboel zoekwerk besparen.

Leuk, maar wat levert het op?

Actief op zoek gaan naar kortingscodes kan je een aardige besparing opleveren. Als je jezelf er aan went om altijd bij een online bestelling even te checken of er een kortingscode is, is het supermakkelijk. En hoewel je in Nederland nog niet echt kunt spreken van “extreme couponing”, kun je op jaarbasis toch honderden euro’s besparen. Daar kun je heel wat keren voor op stap!

Meer budgettips lees je hier op MijnStudentenleven