Mama’s Carbonarasaus
Het ultieme studentenkookboek is al een aantal jaar oud maar blijft een aanrader. Een van de lekkerste recepten in het boek is de Pasta Carbonara. Niet alleen lekker maar ook prima betaalbaar. Onderstaande ingrediënten zijn op basis van een persoon.
Je hebt nodig:
1 el olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
100 gr spekjes of baconreepjes
1 ei, losgeklopt
2 el belegen kaas, geraspt
125 ml slagroom
1 el melk
Het ultieme stappenplan:
1. Kook de pasta
2. Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de knoflook en spekjes toe. Bak ze onder geregeld omscheppen 5 minuten, tot het spek bruin is
3. Laat de spekjes op een velletje keukenpapier uitlekken
4. Meng het ei, de spekjes, kaas, slagroom en melk en breng alles op smaak met peper en zout
5. Giet de pasta af als deze gaar is en schep hem in de koekenpan die je zojuist hebt gebruikt. Schenk het eimengsel erbij en verwarm alles 1 minuut op laag vuur. Zet het vuur vooral niet te hoog, want dan krijg je roerei!
6. Voeg nog wat per en zout toe en serveer direct!
Kijk voor meer heerlijke betaalbare gerechten in onze studentenkeuken.