Ingrediënten
- 400 gr magere hamlappen, in blokjes
 - 100 gr magere spekblokjes
 - 2 uien, gesnipperd
 - 1 rode paprika, in blokjes
 - 2 tomaten, in stukjes
 - 4 augurken, in stukjes
 - 4 augurken, in stukjes
 - 50 gr boter
 - 1 eetlepel stroop (of honing)
 - 1 klein potje witte bonen
 - klein blik of pot perziken, in stukjes snijden
 - 125 ml zure room
 - 1 eetlepel bloem
 - 1 theelepel tijm
 - peper en zout
 
Bereiding
- Verhit de helft van de boter. Bak hierin de spekblokjes met de uien en het vlees gaar en goudbruin.
 - Voeg de paprika, augurken, tijm, rest van de boter en zout en peper toe en laat het geheel stoven voor 30 min.
 - Schep er de laatste 10 min. tomaten, stroop, witte bonen door.
 - Vermeng de zure room met de bloem en meng dit in het vleesmengsel.
 - Vermeng de zure room met de bloem en meng dit in het vleesmengsel.
 


