Bitcoins kopen interessant voor studenten?

Bitcoins kopen interessant voor studenten?

5 mei 2024 Uit Door admin

Bitcoins en andere digitale coins zijn erg populair bij een grote groep studenten. Velen vinden het interessant omdat het vrij nieuw en spannend is en anderen worden gelokt door de juichende berichten op Snap, Insta en TikTok  van mensen die zonder moeite heel rijk worden. Zie ze pronken met hun sportauto’s, horloges en mooie huizen op tropische eilanden. Maar hoe reëel is dit?

Hoog risico

Allereerst, Bitcoins en andere coins kennen een hoog risico. Alle koersen bewegen en gaan omhoog en omlaag. Van de Bitcoin maar ook van aandelen, valuta en goud. Het is in principe inderdaad mogelijk om er veel geld mee te verdienen als het goed gaat. Maar de andere kant is ook dat je er veel geld mee kunt verliezen als het niet goed gaat. En bij Bitcoins is dat risico hoger, onder andere doordat het wat minder gereguleerd is.

Bitcoins kopen van je studiefinanciering?

Sommige studenten vragen zich af of ze de studiefinanciering ook mogen gebruiken om te beleggen. Dat mag, maar is niet perse een goed idee. Er zijn best wel wat studenten die beleggen met hun studiefinanciering, Dat is niet onbegrijpelijk, want studenten kunnen geld krijgen tegen 0% rente en een mooie winst realiseren. Bovendien heeft de student veel tijd om het bedrag af te lossen én is er geen BKR-registratie bij zo’n studieschuld. Uit een recent onderzoek van het Nibud bleek dan ook dat bijna een op tien jongeren belegt met de studiefinanciering.

Koop geen Bitcoins met geleend geld

Het hogere risico van Bitcoins hoeft je niet tegen te houden. En het is ook prima om op jonge leeftijd al wat ervaring op te doen met beleggen, aandelen en Bitcoins. Maar doe dit dan wel met kleine bedragen. En, de allerbelangrijkste tip, koop geen Bitcoins met geleend geld of geld dat je niet kunt missen! In plaats van lenen is het beter om een bijbaan te nemen of te besparen op je kosten en het geld dat je zo meer overhoudt (deels) te gebruiken om Bitcoins te kopen

Doe kennis op over Bitcoins

Met het bovenstaande willen we aangeven dat je met Bitcoins en andere coins een extra inkomen kunt genereren maar ook dat het een vrij risicovolle keuze is. Je moet dan ook zeker niet gaan handelen of beleggen met geld dat je niet kunt missen. Daarnaast is het enorm belangrijk dat je over voldoende kennis beschikt over de handel en het beleggen in digitaal geld. Het is dus verstandig om je vooraf goed in te lezen in deze materie. Hiervoor kun je uitstekend terecht bij de betere websites op gebied van cryptocurrency die je op de hoogte houden over de Bitcoin koers, het laatste nieuws en je voorzien van praktische tips. Hierdoor kun je goed geïnformeerd de crypto markt betreden en heb je meer kans om succesvol hierin te zijn.