Andijvietaart met rookworst
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- Deeg: 250 gr bloem
- 150 gr koude boter in blokjes + om in te vetten
- Snufje zout
- 1 eierdooier
- 2 eetl paneermeel
- Voor de vulling: 500 gr andijvie, gewassen en in reepjes
- 1 rookworst, in stukjes
- 500 gr geschilde aardappelen
- Snufje nootmuskaat
- Peper en zout
- Klontje boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 blokje groentebouillon
- 250 gr creme fraiche
- 50 gr geraspte kaas
- 3 eieren
- Materialen: Taart/springvorm van ca 23 cm
- Mixer met deeghaken
Bereiding
- Meng de bloem, boter en een snufje zout met een mixer met deeghaken door elkaar. Voeg de
eierdooier toe en kneed daarna met je handen tot een soepele deegbal.
- Vet de taartvorm in bekleed de vorm het het deeg. Je kunt het deeg eerst uitrollen op een met
bloem bestoven aanrecht of je kunt het deeg met je vingers over de taartvorm verdelen.
- Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Zet de vorm daarna in de
koelkast.
- Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelblokjes 5
minuten en giet ze daarna af.
- Verhit een klontje boter in een grote pan en fruit de ui even aan. Voeg de andijvie (in porties)
toe en bak deze ongeveer 3 minuutjes aan totdat deze begint te slinken. Breng op smaak met wat
nootmuskaat en verkruimel het groentebouillonblokje er boven en roer goed door.
- Voeg de aardappeltjes en de stukjes rookworst bij de andijvie en verdeel alles over de
taartvorm. Klop de eieren, creme fraiche en de kaas los in een kom en voeg wat peper en zout
toe. Schenk het eiermengsel over de taartvorm en zet ongeveer 35 tot 40 minuten in de oven
totdat hij van binnen gaar is en bovenop licht bruin is.