Bami goreng

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 250 gr instant noedels (of mie)
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 450 gr kipfilet, in reepjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel knoflookzout
  • een snufje gemalen zwarte peper, of naar smaak
  • 60 gr gehakte sjalotjes
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 340 gr fijngesneden kool
  • 110 gr fijngesneden wortel
  • 90 gr broccoliroosjes
  • 70 gr champigons, in plakjes
  • 60 ml sojasaus
  • 60 ml ketjap manis
  • 60 ml oestersaus
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels gaar (zie verpakking). Doe de gekookte noedels in koud water om het koken te stoppen en giet dan af. Besprenkel de noedels met 1 eetlepel plantaardige olie. Zet apart.
  2. Leg de kipreepjes in een schaal en meng dit met olijfolie, knoflookzout en zwarte peper. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur en roerbak de kipfilet gaar, in ongeveer 5 minuten.
  3. Roer de sjalotjes en knoflook erdoor en roerbak dit tot ze bruin worden. Voeg de kool, wortel, broccoli en champignons toe en roerbak 5 minuten, tot de groenten zacht zijn.
  4. Voeg de noedels, sojasaus, ketjap en oestersaus toe en roer dit goed door het groentemengsel heen. Laat het mengsel nog even zachtjes pruttelen, bestrooi met zout en peper en serveer warm.