Bami met roergebakken bloemkool

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 500 gr nasi- bami vlees
  • 1 bloemkool
  • 400 gr mienestjes
  • 1 eetlepel sambal
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 1 eetlepel selderij kleingesneden
  • zout en peper

Bereiding

  1. In braad- of hapjespan de helft van de olie verhitten en hierin de vleesblokjes rondom bruinbakken.
    Sambal erdoor roeren.
  2. Bloem erover strooien, vlees omscheppen en 200 ml lauwwarm water toevoegen.
    Vlees op laag vuur, gedurende ca 40 min laten sudderen, met deksel op de pan.
  3. Bloemkool schoonmaken en in roosjes snijden. In 10 min beetgaar koken.
    Mie volgens de gebruiksaanwijzing bereiden.
  4. In wok de rest van de olie verhitten en hierin de bloemkoolroosjes bakken voor 5 min.
    Selderij toevoegen en zout en peper en paprikapoeder.
  5. Mie over 4 borden verdelen, stoofvlees met saus en bloemkool ernaast scheppen.