Ingrediënten
- 1 bloemkool, schoongemaakt in roosjes
 - 4 eieren
 - 1 ui, gesnipperd
 - 1 eetlepel kerriepoeder
 - 40 gr bloem
 - 400 ml melk
 - 200 gr hamreepjes of – blokjes
 - 2 eetlepels peterselie
 - 40 gr bakboter
 - zout en peper
 
Bereiding
- Kook de bloemkoolroosjes in water met zout voor 12- 15 min.
 - Kook de eieren hard in 10 min. Pel ze en hak ze fijn.
 - Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 min.
Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend (!) 1 min. garen. - Giet langzaam en in gedeelten de melk toe en blijf heel goed roeren!
Voeg peper toe. - Giet de bloemkool af en leg de roosjes in een schaal.
Verdeel de ham erover. - Schenk de saus over de schaal en bestrooi met de gehakte ei en peterselie.(Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes of rösti.)
 


