Ingrediënten
- 200 gr magere spekblokjes
 - 150 gr salami in reepjes of blokjes
 - 450 gr diepvriestuinbonen
 - 1 ui
 - 1 teentje knoflook
 - 2 eetlepels olijfolie
 - scheutje droge witte wijn of bouillon
 - ½ eetlepel verse tijm of ½ theelepel gedroogde
 - zout en peper
 
Bereiding
- Snijd de ui in stukjes en pers het teentje knoflook.
 - Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de spekblokjes met de ui en knoflook.
Voeg na 4 min de wijn of bouillon toe. - Vervolgens voeg je de tuinbonen en salami toe en kook het geheel zachtjes gedurende 8- 10 min. Als het te droog wordt, voeg je extra wijn of bouillon toe.
 - Roer de tijm erdoor en naar smaak zout en peper.(Tip: Lekker met gebakken aardappels of aardappelpuree.
Je kunt de spekblokjes ook vervangen door hamblokjes.) 


