Ingrediënten
- 1 tot 1,5 kg verse bladspinazie
 - 1 rode ui, gesnipperd
 - 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 - 150 gr reepjes mager gerookt spek
 - 50 gr rozijnen
 - 4 eetlepels pijnboompitten
 - 2 eetlepels olijfolie
 - 2 beschuiten
 - zout en peper
 
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Verhit de olie in de wok, fruit hierin de knoflook voor 1 min en schep ze bij de pijnboompitten.
 - Schep dan de reepjes spek in de wok en bak ze al omscheppend lekker knapperig. Doe de uien bij de spekjes en fruit ze mee voor 3 min.
 - Doe eenderde van de spinazie in de wok en laat de spinazie al omscheppend slinken. Voeg ook de rest van de spinazie in gedeelten toe en blijf omscheppen.
 - Doe de rozijnen erbij en stoof de spinazie nog 3-4 min.
 - Verkruimel de beschuiten en schep ze samen met de pijnboompitten en de knoflook door de spinazie.
 - Breng op smaak met zout en peper.
 


