Farfalle met gerookte zalmsaus en broccoli

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr farfalle (strikjespasta/ vlindermacaroni)
  • 300 gr broccoli, in roosjes gesneden
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 400gr zalmsnippers of – reepjes
  • 200 ml crème fraiche
  • 2 zakken rucola, ev. grof gesneden
  • ½ eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Farfalle koken in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Broccoliroosjes kort koken en af laten koelen.
  3. 2 Eetlepels olijfolie in een hapjespan verhitten en hierin de uien fruiten.
    De zalmsnippers en de broccoli toevoegen met 2 eetlepels water en de crème fraiche.
    Het geheel op een laag vuur 5 min. laten staan. Op smaak brengen met zout en peper.
  4. De rucola mengen met de citroensap en 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper.
  5. Pastasaus verdelen over de borden en de rucola apart serveren.