Ingrediënten
- 400 gr farfalle (strikjespasta/ vlindermacaroni)
 - 300 gr broccoli, in roosjes gesneden
 - 2 rode uien, gesnipperd
 - 400gr zalmsnippers of – reepjes
 - 200 ml crème fraiche
 - 2 zakken rucola, ev. grof gesneden
 - ½ eetlepel citroensap
 - 3 eetlepels olijfolie
 - zout en peper
 
Bereiding
- Farfalle koken in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
 - Broccoliroosjes kort koken en af laten koelen.
 - 2 Eetlepels olijfolie in een hapjespan verhitten en hierin de uien fruiten.
De zalmsnippers en de broccoli toevoegen met 2 eetlepels water en de crème fraiche.
Het geheel op een laag vuur 5 min. laten staan. Op smaak brengen met zout en peper. - De rucola mengen met de citroensap en 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper.
 - Pastasaus verdelen over de borden en de rucola apart serveren.
 


