Forelsoep met courgette
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 200 gr gerookte forelfilet, in reepjes gesneden
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 courgette, in stukjes
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- mespuntje cayenne peper
- 8 dl visbouillon (tablet)
- 2 eetlepels gehakte koriander
- 1 eetlepel maizena
- 1 dl kookroom
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de olijfolie en bak hierin de sjalotjes en de courgette, 2 min. Schep de cayennepeper erdoor en giet de bouillon erbij.
- Kook zachtjes voor 5 min. Voeg de koriander toe en pureer de soep.
- Meng de maizena met 1 eetlepel water en roer dit door de warme soep, zodat deze gebonden wordt.
- Meng de room erdoor en schep vlak voor het serveren de forelreepjes en de paprika erdoor.