Forelsoep met courgette

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 200 gr gerookte forelfilet, in reepjes gesneden
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • mespuntje cayenne peper
  • 8 dl visbouillon (tablet)
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 dl kookroom
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de sjalotjes en de courgette, 2 min. Schep de cayennepeper erdoor en giet de bouillon erbij.
  2. Kook zachtjes voor 5 min. Voeg de koriander toe en pureer de soep.
  3. Meng de maizena met 1 eetlepel water  en roer dit door de warme soep, zodat deze gebonden wordt.
  4. Meng de room erdoor en schep vlak voor het serveren de forelreepjes en de paprika erdoor.