Gestoofde kool met blauwe kaas

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 250 gr spitskool
  • 250 gr groene kool
  • 2 uien
  • 100 gr blauwe kaas ( gorgonzola, danish blue of roquefort) Bij de vegetarische versie gebruik 200 gr blauwe kaas of 100 gr belegen kaas extra ipv de ontbijtspek.
  • (250 gr ontbijtspek )
  • 250 gr witte druiven
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 100 ml water
  • zout, peper
  • olijfolie

Bereiding

  1. Snipper de uien.
  2. Snijd de kool in reepjes.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de uien.
    Voeg de kool toe en de zout, peper, kerriepoeder en 100 ml water toe.
    Stoof dit geheel met de deksel op de pan 15 min.
    1. Verkruimel de kaas en schep deze door de kool.
    2. Bak intussen de plakjes ontbijtspek in een droge pan, een beetje knapperig.
  4. Serveer de koolschotel met het ontbijtspek en de gewassen druiven er op.

    (Tip: Lekker met een gekookte aardappel of pasta.)