Gestoofde kool met blauwe kaas
Ingrediënten
- 250 gr spitskool
- 250 gr groene kool
- 2 uien
- 100 gr blauwe kaas ( gorgonzola, danish blue of roquefort) Bij de vegetarische versie gebruik 200 gr blauwe kaas of 100 gr belegen kaas extra ipv de ontbijtspek.
- (250 gr ontbijtspek )
- 250 gr witte druiven
- 1 theelepel kerriepoeder
- 100 ml water
- zout, peper
- olijfolie
Bereiding
- Snipper de uien.
- Snijd de kool in reepjes.
-
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de uien.Voeg de kool toe en de zout, peper, kerriepoeder en 100 ml water toe.Stoof dit geheel met de deksel op de pan 15 min.
-
- Verkruimel de kaas en schep deze door de kool.
- Bak intussen de plakjes ontbijtspek in een droge pan, een beetje knapperig.
- Serveer de koolschotel met het ontbijtspek en de gewassen druiven er op.
(Tip: Lekker met een gekookte aardappel of pasta.)