Ingrediënten
- 250 gr spitskool
 - 250 gr groene kool
 - 2 uien
 - 100 gr blauwe kaas ( gorgonzola, danish blue of roquefort) Bij de vegetarische versie gebruik 200 gr blauwe kaas of 100 gr belegen kaas extra ipv de ontbijtspek.
 - (250 gr ontbijtspek )
 - 250 gr witte druiven
 - 1 theelepel kerriepoeder
 - 100 ml water
 - zout, peper
 - olijfolie
 
Bereiding
- Snipper de uien.
 - Snijd de kool in reepjes.
 - 
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de uien.Voeg de kool toe en de zout, peper, kerriepoeder en 100 ml water toe.Stoof dit geheel met de deksel op de pan 15 min.
 - 
- Verkruimel de kaas en schep deze door de kool.
 - Bak intussen de plakjes ontbijtspek in een droge pan, een beetje knapperig.
 
 - Serveer de koolschotel met het ontbijtspek en de gewassen druiven er op.
(Tip: Lekker met een gekookte aardappel of pasta.)
 


