Ingrediënten
- 3 ons reepjesvlees
 - 1 zakje gyroskruiden
 - pot witte bonen in tomatensaus
 - 1 aubergine
 - beetje zout
 - 2 eetlepels olijfolie
 - Tzaziki
 - ½ komkommer
 - 2 teentjes knoflook
 - 4 eetlepels griekse (of dikke) yoghurt
 - beetje zout en zwarte peper
 
Bereiding
- Meng het zakje gyroskruiden met 2 eetlepels olijfolie en laat het geheel 10 min. marineren.
 - Maak ondertussen de tzaziki als volgt; Pers de teentjes knoflook uit in de yoghurt. Rasp de geschilde komkommer erdoorheen, voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel even intrekken.
 - Bak het vlees bruin in een hapjespan.
 - Snijd de gewassen aubergine in stukjes en bestrooi dit met een beetje zout (tegen het verkleuren).
Voeg de aubergine toe aan het vlees en bak gedurende 3 min door. Af en toe om roeren. - Voeg daarna de bonen in tomatensaus toe en laat het geheel nog 3 min pruttelen.(Tip: Lekker met stokbrood en een salade.)
 


