Gyros schotel met tzaziki
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 3 ons reepjesvlees
- 1 zakje gyroskruiden
- pot witte bonen in tomatensaus
- 1 aubergine
- beetje zout
- 2 eetlepels olijfolie
- Tzaziki
- ½ komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels griekse (of dikke) yoghurt
- beetje zout en zwarte peper
Bereiding
- Meng het zakje gyroskruiden met 2 eetlepels olijfolie en laat het geheel 10 min. marineren.
- Maak ondertussen de tzaziki als volgt; Pers de teentjes knoflook uit in de yoghurt. Rasp de geschilde komkommer erdoorheen, voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel even intrekken.
- Bak het vlees bruin in een hapjespan.
- Snijd de gewassen aubergine in stukjes en bestrooi dit met een beetje zout (tegen het verkleuren).
Voeg de aubergine toe aan het vlees en bak gedurende 3 min door. Af en toe om roeren.
- Voeg daarna de bonen in tomatensaus toe en laat het geheel nog 3 min pruttelen.(Tip: Lekker met stokbrood en een salade.)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Ok