Gyros schotel met tzaziki
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 3 ons reepjesvlees
- 1 zakje gyroskruiden
- pot witte bonen in tomatensaus
- 1 aubergine
- beetje zout
- 2 eetlepels olijfolie
- Tzaziki
- ½ komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels griekse (of dikke) yoghurt
- beetje zout en zwarte peper
Bereiding
- Meng het zakje gyroskruiden met 2 eetlepels olijfolie en laat het geheel 10 min. marineren.
- Maak ondertussen de tzaziki als volgt; Pers de teentjes knoflook uit in de yoghurt. Rasp de geschilde komkommer erdoorheen, voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel even intrekken.
- Bak het vlees bruin in een hapjespan.
- Snijd de gewassen aubergine in stukjes en bestrooi dit met een beetje zout (tegen het verkleuren).
Voeg de aubergine toe aan het vlees en bak gedurende 3 min door. Af en toe om roeren.
- Voeg daarna de bonen in tomatensaus toe en laat het geheel nog 3 min pruttelen.(Tip: Lekker met stokbrood en een salade.)