Hollandse garnalen in kerriesaus

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 2 ons Hollandse garnalen (goedkoper zijn de noorse garnalen!)
  • 150 gr penne
  • 2 ons sperzieboontjes ( of broccoli of peultjes)
  • 1 kleine ui
  • 5 cherry tomaten
  • 1 eetlepel kookroom
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • zout

Bereiding

  1. Snijd de ui in kleine stukjes en halveer de tomaten.
    Maak de sperzieboontjes schoon en halveer ze.
  2. Kook de penne in een ruime pan met water en zout, gedurende 10-12 min.
    Voeg na 4 min. de schoongemaakte sperzieboontjes toe aan de penne.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan.
    Bak de ui in de olie en voeg de kerriepoeder en de kookroom toe.
    Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 2-3 min. zachtjes sudderen.
  4. Voeg de garnalen toe en na 2 min ook de tomaten.
    Laat het geheel nog 2-3 min. sudderen.
  5. Giet de pasta met de boontjes af en verdeel dit over 2 (warme) borden.
  6. Schep de garnalensaus over de pasta.