Indisch stoofvlees

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 600 gr magere hamlappen, in blokjes
  • 3 uien, in grote stukken
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 rode peper, in kleine stukjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 8 dl vleesbouillon ( tablet of pot)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de vleesblokjes lichtbruin.
  3. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 min. mee.
    Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min.
    Giet de ketjap en bouillon erbij en laat het rustig aan de kook komen. Zorg ervoor dat het vlees onder het vocht zit, voeg anders extra bouillon toe.
  4. Laat het geheel minstens een uur zachtjes pruttelen (langer mag ook!), met de deksel op de pan.(Tip: Lekker met rijst en sperzieboontjes of broccoli of met een frisse salade.)