Indisch stoofvlees
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 600 gr magere hamlappen, in blokjes
- 3 uien, in grote stukken
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 3 cm verse gemberwortel
- 1 rode peper, in kleine stukjes
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
- 6 eetlepels ketjap manis
- 8 dl vleesbouillon ( tablet of pot)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- zout en peper
Bereiding
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de vleesblokjes lichtbruin.
- Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 min. mee.
Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min.
Giet de ketjap en bouillon erbij en laat het rustig aan de kook komen. Zorg ervoor dat het vlees onder het vocht zit, voeg anders extra bouillon toe.
- Laat het geheel minstens een uur zachtjes pruttelen (langer mag ook!), met de deksel op de pan.(Tip: Lekker met rijst en sperzieboontjes of broccoli of met een frisse salade.)