Ingrediënten
- 600 gr magere hamlappen, in blokjes
 - 3 uien, in grote stukken
 - 4 teentjes knoflook, gehakt
 - 3 cm verse gemberwortel
 - 1 rode peper, in kleine stukjes
 - 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
 - 6 eetlepels ketjap manis
 - 8 dl vleesbouillon ( tablet of pot)
 - 4 eetlepels zonnebloemolie
 - zout en peper
 
Bereiding
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
 - Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de vleesblokjes lichtbruin.
 - Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 min. mee.
Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min.
Giet de ketjap en bouillon erbij en laat het rustig aan de kook komen. Zorg ervoor dat het vlees onder het vocht zit, voeg anders extra bouillon toe. - Laat het geheel minstens een uur zachtjes pruttelen (langer mag ook!), met de deksel op de pan.(Tip: Lekker met rijst en sperzieboontjes of broccoli of met een frisse salade.)
 


