Ingrediënten
- 1 ciabattabrood
 - 2 courgettes
 - 1 rode ui
 - 16 plakjes bacon
 - 1 krop ijsbergsla (of zak gemengde salade)
 - 75 gr rucola
 - 100 gr stukje parmezaanse kaas
 - 2 citroenen
 - 2 eetlepels pijnboompitten
 - 1 bakje cherry tomaatjes
 - 1 bakje cherry tomaatjes
 - 100 gr zwarte olijven
 - 3 teentjes knoflook
 - 1 eetlepel basamicoazijn
 - 4 eetlepels olijfolie
 - zout en peper
 
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius.
Snijd het ciabattabrood in grove blokjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Halveer de tomaatjes. - Meng in een kom; olijfolie, geperste knoflook, peper en zout.
Snijd de ui in ringetjes. Schaaf of rasp het stukje parmezaanse kaas in krullen. - Snijd de courgette in plakjes en rooster ze in een pan in 1 eetlepel gekruide olie.
Schep ze daarna uit de pan en bak hierin de plakjes bacon krokant. - Leg de broodblokjes, besprenkeld met 1 eetlepel gekruide olie op een bakplaat en rooster deze inde oven. (dit kan ook in een koekenpan).
Meng de sla met de rest van de gekruide olie - Verdeel hierover de courgetteplakken, de tomaatjes, rode ui, olijven, de ciabatta croutons, plakjes bacon, fijngesneden rucola, en de krullen parmezaanse kaas.
Garneer met de pijnboompitten en de partjes citroen. 


