Italiaanse salade
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 1 ciabattabrood
- 2 courgettes
- 1 rode ui
- 16 plakjes bacon
- 1 krop ijsbergsla (of zak gemengde salade)
- 75 gr rucola
- 100 gr stukje parmezaanse kaas
- 2 citroenen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 bakje cherry tomaatjes
- 1 bakje cherry tomaatjes
- 100 gr zwarte olijven
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel basamicoazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius.
Snijd het ciabattabrood in grove blokjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Halveer de tomaatjes.
- Meng in een kom; olijfolie, geperste knoflook, peper en zout.
Snijd de ui in ringetjes. Schaaf of rasp het stukje parmezaanse kaas in krullen.
- Snijd de courgette in plakjes en rooster ze in een pan in 1 eetlepel gekruide olie.
Schep ze daarna uit de pan en bak hierin de plakjes bacon krokant.
- Leg de broodblokjes, besprenkeld met 1 eetlepel gekruide olie op een bakplaat en rooster deze inde oven. (dit kan ook in een koekenpan).
Meng de sla met de rest van de gekruide olie
- Verdeel hierover de courgetteplakken, de tomaatjes, rode ui, olijven, de ciabatta croutons, plakjes bacon, fijngesneden rucola, en de krullen parmezaanse kaas.
Garneer met de pijnboompitten en de partjes citroen.