Italiaanse salade

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 1 ciabattabrood
  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 16 plakjes bacon
  • 1 krop ijsbergsla (of zak gemengde salade)
  • 75 gr rucola
  • 100 gr stukje parmezaanse kaas
  • 2 citroenen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 100 gr zwarte olijven
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel basamicoazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius.
    Snijd het ciabattabrood in grove blokjes.
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
    Halveer de tomaatjes.
  2. Meng in een kom; olijfolie, geperste knoflook, peper en zout.
    Snijd de ui in ringetjes. Schaaf of rasp het stukje parmezaanse kaas in krullen.
  3. Snijd de courgette in plakjes en rooster ze in een pan in 1 eetlepel gekruide olie.
    Schep ze daarna uit de pan en bak hierin de plakjes bacon krokant.
  4. Leg de broodblokjes, besprenkeld met 1 eetlepel gekruide olie op een bakplaat en rooster deze inde oven. (dit kan ook in een koekenpan).
    Meng de sla met de rest van de gekruide olie
  5. Verdeel hierover de courgetteplakken, de tomaatjes, rode ui, olijven, de ciabatta croutons, plakjes bacon, fijngesneden rucola, en de krullen parmezaanse kaas.
    Garneer met de pijnboompitten en de partjes citroen.