Kabeljauw met couscoussalade

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 600 gr kabeljauw ( of koolvis) uit de diepvries (4 stukken)
  • 2 sjalotjes of kleine uien
  • 1 kleine komkommer
  • 1 groen paprika
  • 1 rode of gele paprika
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • ½ l groentebouillon (van tablet)
  • 250 gr couscous

Bereiding

  1. Ontdooi de vis en bestrooi ze na het ontdooien met de zout, peper en kerriepoeder.
    Besprenkel ze met het citroensap.
  2. Was en snijd de paprika’s en de komkommer in blokjes en de uien in kleine stukjes.
  3. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Verhit een ½ eetlepel olijfolie en fruit hierin de uien en de geperste teentjes knoflook.
    Voeg de bouillon en de paprika’s toe en laat het geheel nog ong. 5 min pruttelen.
    Voeg de komkommer toe en bak deze 2 min. mee.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak hierin de vis goudbruin en gaar, ong. 10 min.
  6. Roer de couscous los en meng dit met het groentemengsel.
    Schep het couscous- / groentenmengsel in diepe borden of kommen en serveer de vis er boven op. Strooi de koriander erover. (let op; niet iedereen houdt hiervan!).