Kabeljauw met couscoussalade
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 600 gr kabeljauw ( of koolvis) uit de diepvries (4 stukken)
- 2 sjalotjes of kleine uien
- 1 kleine komkommer
- 1 groen paprika
- 1 rode of gele paprika
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper
- 2 eetlepels gehakte koriander
- ½ l groentebouillon (van tablet)
- 250 gr couscous
Bereiding
- Ontdooi de vis en bestrooi ze na het ontdooien met de zout, peper en kerriepoeder.
Besprenkel ze met het citroensap.
- Was en snijd de paprika’s en de komkommer in blokjes en de uien in kleine stukjes.
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit een ½ eetlepel olijfolie en fruit hierin de uien en de geperste teentjes knoflook.
Voeg de bouillon en de paprika’s toe en laat het geheel nog ong. 5 min pruttelen.
Voeg de komkommer toe en bak deze 2 min. mee.
- Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak hierin de vis goudbruin en gaar, ong. 10 min.
- Roer de couscous los en meng dit met het groentemengsel.
Schep het couscous- / groentenmengsel in diepe borden of kommen en serveer de vis er boven op. Strooi de koriander erover. (let op; niet iedereen houdt hiervan!).