Kapucijnerschotel met knoflook en spek

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 groot blik (pot) kapucijners
  • zout en peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
    Zet de aardappelen op met water en zout en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  2. Verwarm in een hapjespan de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg knoflook en spekblokjes toe en roerbak het geheel ong. 3 min.
  3. Voeg dan de aardappelblokjes en kapucijners toe en schep alles goed door elkaar.
    Laat het geheel nog ong 5 min verwarmen.
  4. Breng het op smaak met zout en peper.(Tip: Lekker met augurkjes, zure uitjes en piccalilly.)