Kapucijnerschotel met knoflook en spek
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 400 gr aardappels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr gerookte spekblokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 groot blik (pot) kapucijners
- zout en peper
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Zet de aardappelen op met water en zout en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.
- Verwarm in een hapjespan de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg knoflook en spekblokjes toe en roerbak het geheel ong. 3 min.
- Voeg dan de aardappelblokjes en kapucijners toe en schep alles goed door elkaar.
Laat het geheel nog ong 5 min verwarmen.
- Breng het op smaak met zout en peper.(Tip: Lekker met augurkjes, zure uitjes en piccalilly.)