Ingrediënten
- 1 blik kapucijners
 - 2 ons rundergehakt
 - 150 gr spekblokjes
 - 2 uien, klein gesneden
 - 1 knoflookworstje (salami of chorizo), in stukjes
 - 2 paprika’s, rood en groen, in stukjes
 - 1 ons verse soepgroenten
 - augurkjes en/ of zilveruitjes
 - 1 eetlepel olijfolie
 - zout en peper
 - 1 theelepel kerrie poeder
 - ev. 1 theelepel mosterd.
 
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de spekblokjes.
 - Haal dan de spekblokjes er even uit en bak in het vet, ¾ van de uien en paprika, met de kerrie, peper en zout.
Gehakt erbij doen en los meebakken. - Vervolgens de knoflookworst en soepgroenten toevoegen.
Even lekker laten door pruttelen. - Dan de uitgelekte kapucijners toevoegen en goed doorverwarmen.
Dan de spekjes weer toevoegen. - 3 gesnipperde augurken toevoegen en ev. een theelepel mosterd toevoegen.
 - De achtergebleven uien, paprika met de overige augurken en zilveruitjes apart erbij serveren.
 


