Kloosterpot

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 400 gr magere hamlappen, in blokjes
  • 100 gr magere spekblokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 4 augurken, in stukjes
  • 4 augurken, in stukjes
  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel stroop (of honing)
  • 1 klein potje witte bonen
  • klein blik of pot perziken, in stukjes snijden
  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel tijm
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verhit de helft van de boter. Bak hierin de spekblokjes met de uien en het vlees gaar en goudbruin.
  2. Voeg de paprika, augurken, tijm, rest van de boter en zout en peper toe en laat het geheel stoven voor 30 min.
  3. Schep er de laatste 10 min. tomaten, stroop, witte bonen door.
  4. Vermeng de zure room met de bloem en meng dit in het vleesmengsel.
  5. Vermeng de zure room met de bloem en meng dit in het vleesmengsel.