Kloosterpot
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 400 gr magere hamlappen, in blokjes
- 100 gr magere spekblokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 tomaten, in stukjes
- 4 augurken, in stukjes
- 4 augurken, in stukjes
- 50 gr boter
- 1 eetlepel stroop (of honing)
- 1 klein potje witte bonen
- klein blik of pot perziken, in stukjes snijden
- 125 ml zure room
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel tijm
- peper en zout
Bereiding
- Verhit de helft van de boter. Bak hierin de spekblokjes met de uien en het vlees gaar en goudbruin.
- Voeg de paprika, augurken, tijm, rest van de boter en zout en peper toe en laat het geheel stoven voor 30 min.
- Schep er de laatste 10 min. tomaten, stroop, witte bonen door.
- Vermeng de zure room met de bloem en meng dit in het vleesmengsel.
- Vermeng de zure room met de bloem en meng dit in het vleesmengsel.