Lasagne

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • Paar druppeltjes olijfolie
  • 300 gr half om half gehakt
  • 350 ml gezeefde tomaten
  • 12 lasagnebladen
  • 1 zakje mix voor bechamelsaus
  • 500 ml melk
  • Zout en peper
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 grote wortel
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de wortel in kleine stukjes.
  2. Verhit een paar druppeltjes olijfolie in een pan. Bak de ui, wortel met de knoflook 2 minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schenk de gezeefde tomaten er bij en laat 5 munten zachtjes pruttelen. (Er mag geen overtollig vocht meer aanwezig zijn in de pan).
  3. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  4. Verhit de melk in een pannetje en bereid de bechamelsaus zoals op de verpakking staat beschreven.
  5. Vet de ovenschaal in. Schenk een klein laagje bechamelsaus op de bodem van de schaal. Verdeel er 3 lasagnebladen over.
  6. Schep dan de helft van het tomaten-gehaktmengsel er op en dek weer af met lasagnebladen. Dan weer een laagje bechamelsaus, lasagnebladen, tomaten-gehaktmengsel, lasagnebladen en eindig met de bechamelsaus. Strooi de kaas er overheen en zet ca 40 minuten in de oven tot die mooi bruin van boven is. Lekker met een frisse salade.