Mexicaanse enchillada’s

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 250 gr gehakt
  • 1 pot bruine bonen in mexicaanse saus (Hak of eigen merk)
  • pakje enchillada’s, 8 stuks
  • zakje saus voor enchillada’s
  • 16 repen belegen kaas
  • zure room
  • olijfolie om in te bakken
  • 8 cocktailprikkers
  • Benodigdheden:
  • Wok of hapjespan
  • Ovenschaal
  • Oven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr. Celsius.
    Verhit de olie in een hapjespan of wok en rul hierin het gehakt.
  2. Voeg de pot bonen toe.
    Voeg de saus toe en verdun met water naar behoefte.(niet te dun!)
    Laat het geheel ong 3 min sudderen.
  3. Haal de enchillada’s uit de verpakking en leg per enchillada 2 repen kaas in het midden.
    Schep daarop 1/8 deel van het gehakt- bonen mengsel en maak er een rolletje of envelopje van.
    Zet het geheel vast met een cocktailprikker.
    Leg het in een ovenschaal en verwarm het nog gedurende 10 min in de oven op 200 gr. Celsius.
  4. Serveer de enchillada’s per 2 stuks en laat de rest nog lekker warm in de oven.
    Serveer de zure room erbij.(Tip:  Lekker met een salade!)