Mexicaanse kip met tortilla’s

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 250 gr kipfilet
  • potje bruine bonen
  • klein potje maïs
  • tortilla chips (naturel of met kaassmaak)
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels piccalilly
  • ijsbergsla
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in stukjes.
  2. Laat de pot bruine bonen en maïs uitlekken.
  3. Was en snijd de sla in reepjes.
  4. Meng de zure room met de piccalilly in een apart schaaltje.
  5. Bak de kipfilet in de olie gaar in een hapjespan of wok.
    Voeg de bonen en de maïs toe en laat het geheel nog 3 min. pruttelen.
  6. Garneer per bord de tortilla’s op de rand als een bloem.
    Leg in het midden de (droge) sla.
    Schep op de sla het bonen- kipmengsel.
    Schep hierop het room- piccalillymengsel.