Mossel-minestronesoep

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 1 prei, gesneden in ringen
  • 1 wortel, geschrapt en in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 3 vleestomaten, gepeld in blokjes
  • 75 gr pastaschelpjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • ½ potje groene of rode pesto
  • 1,2 l visbouillon (tablet)
  • 1 eetlepel gehakte tijm ( of oregano)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • zout en peper

Bereiding

  1. Controleer of de mosselen gesloten zijn.
    Kook ze met 50 ml water voor 5 min op een hoge stand, of totdat ze open zijn.
  2. Schud ze halverwege de kooktijd even om. Giet ze af en laat ze afkoelen.
    LET OP: Gooi gesloten mosselen weg!
  3. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook, prei, wortel en bleekselderij met de tijm voor 3 min.
    Schep de tomatenpuree erdoor. Voeg de bouillon, pastaschelpjes en tomatenblokjes erdoor en kook zachtjes voor 12 min.
  4. Roer dan de pesto en zout en peper erdoor en daarna de mosselen.
    Verwarm het geheel nu zonder te koken.(Tip: Lekker met stokbrood of ciabatta.)