Ingrediënten
- 1 kg mosselen
 - 1 prei, gesneden in ringen
 - 1 wortel, geschrapt en in plakjes
 - 2 stengels bleekselderij, in stukjes
 - 3 vleestomaten, gepeld in blokjes
 - 75 gr pastaschelpjes
 - 2 teentjes knoflook, geperst
 - ½ potje groene of rode pesto
 - 1,2 l visbouillon (tablet)
 - 1 eetlepel gehakte tijm ( of oregano)
 - 2 eetlepels olijfolie
 - 3 eetlepels tomatenpuree
 - zout en peper
 
Bereiding
- Controleer of de mosselen gesloten zijn.
Kook ze met 50 ml water voor 5 min op een hoge stand, of totdat ze open zijn. - Schud ze halverwege de kooktijd even om. Giet ze af en laat ze afkoelen.
LET OP: Gooi gesloten mosselen weg! - Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook, prei, wortel en bleekselderij met de tijm voor 3 min.
Schep de tomatenpuree erdoor. Voeg de bouillon, pastaschelpjes en tomatenblokjes erdoor en kook zachtjes voor 12 min. - Roer dan de pesto en zout en peper erdoor en daarna de mosselen.
Verwarm het geheel nu zonder te koken.(Tip: Lekker met stokbrood of ciabatta.) 


