Mossel-minestronesoep
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 1 prei, gesneden in ringen
- 1 wortel, geschrapt en in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 3 vleestomaten, gepeld in blokjes
- 75 gr pastaschelpjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ½ potje groene of rode pesto
- 1,2 l visbouillon (tablet)
- 1 eetlepel gehakte tijm ( of oregano)
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels tomatenpuree
- zout en peper
Bereiding
- Controleer of de mosselen gesloten zijn.
Kook ze met 50 ml water voor 5 min op een hoge stand, of totdat ze open zijn.
- Schud ze halverwege de kooktijd even om. Giet ze af en laat ze afkoelen.
LET OP: Gooi gesloten mosselen weg!
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook, prei, wortel en bleekselderij met de tijm voor 3 min.
Schep de tomatenpuree erdoor. Voeg de bouillon, pastaschelpjes en tomatenblokjes erdoor en kook zachtjes voor 12 min.
- Roer dan de pesto en zout en peper erdoor en daarna de mosselen.
Verwarm het geheel nu zonder te koken.(Tip: Lekker met stokbrood of ciabatta.)