Portabella’s met noten

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 4 portabella’s ong. even groot (of 8 hele grote champignons)
  • 1 sjalotje of kleine ui
  • halve rode paprika
  • 100 gr geraspte harde geitenkaas of jong belegen kaas
  • 125 gr hazelnoten
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm of 1 eetlepel verse tijm
  • zout, peper
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius.
  2. Snijd het sjalotje en de paprika klein.
    Hak de hazelnoten grof. Pers de knoflook.
  3. Rooster en verkruimel de sneetjes witbrood.
  4. Meng het sjalotje, knoflook, paprika, tijm, 75 gr geitenkaas, hazelnoten, broodkruim en ei en breng het op smaak met zout en peper.
    Vul de gewassen portabella’s hiermee en leg ze in een ovenschaal.
  5. Druppel nog wat olijfolie op de rand van de hoeden en strooi de rest van de geitenkaas hierop.
  6. Bak ze in de oven in circa 15 min goudbruin en gaar