Quiche Lorraine
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediƫnten
- 5 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 1 ons ham
- 1 ons ontbijtspek
- 2 grote of 3 kleinere uien
- 1 pakje (slag) room
- 3 eieren
- 1 ons kaas (belegen)
- zwarte peper
- mespuntje nootmuskaat
- ev. mespuntje cayennepeper
- boter of olie om in te bakken
- Benodigheden: taartvorm
- bakpapier
- oven
Bereiding
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Ontdooi 5 plakjes diepvriesbladerdeeg.
Knip de juiste vorm van het bakpapier en leg het in de taartvorm of bestrijk de taartvorm met boter.
- Bereiding: Leg de plakjes bladerdeeg in de taartvorm en dicht de naden goed af.
- Snijd de uien in kleine stukjes.
Snijd de ham en spek in kleine stukjes.
Rasp de kaas.
- Meng de eieren met de slagroom en de kruiden.
Bak de uien in een koekenpan, daarna de spek en de ham meebakken, ongeveer in 3 minuten.
Giet het overtollig vocht af.
- Doe het mengsel in het bladerdeeg in de taartvorm.
Strooi de kaas erover en giet het ei- room mengsel eroverheen.
Gelijkmatig verdelen.
- Zet het geheel 50 minuten in de oven.
Eventueel aanvullen met een salade.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Ok