Salade met ham en kaas

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 5 stengels bleekselderij, gewassen en in stukjes
  • 150 gr maasdammerkaas of lekkere pittige belegen kaas, in blokjes
  • 3 plakken Ardenner ham, in stukken
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels olie
  • 2 zoetzure appels, gewassen en in stukjes
  • 50 gr walnoten of hazelnoten
  • zout en peper

Bereiding

  1. Bleekselderij ong. 5 min koken in ruim kokend water.
    Afspoelen met koud water en uit laten lekken.
  2. In kommetje mengen: wijnazijn, mosterd, zout, peper, olie.
  3. In grote schaal bij elkaar doen: bleekselderij, appels, ham, kaas.
  4. Sausje erdoor roeren en bestrooien met de noten.(Tip: Lekker met grof brood.)