Student, maar toch écht op vakantie?

1 maart 2013 Uit Door admin

Iedereen is ervan op de hoogte als je een student bent, heb je een budget. En vaak is dat budget niet heel erg groot. Misschien ben je net begonnen met studeren en heb je de hoop om op vakantie te gaan zelfs al opgegeven. Goed nieuws! Dat hoeft helemaal niet, op vakantie gaan hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn.

Accommodatie

Verblijven in een vijf sterren hotel past waarschijnlijk niet in jouw budget. Maar er zijn vele leukere (en goedkopere) manieren om ergens te verblijven. Waarom niet bij een host verblijven? Op deze manier leer je de lokale bevolking Ècht kennen en daarmee ook het desbetreffende land. Voor een luttel bedrag verblijf je bij iemand thuis en kom je op plaatsen waar de gemiddelde toerist die in een luxe hotel verblijft, nooit zal komen.

Trein/vliegtuig/ferry?

De meeste mensen denken dat vliegen een dure manier is om op de plaats van bestemming te komen. Niets is minder waar! Als het je weinig uitmaakt waar je op vakantie gaat, dan zijn er tientallen leuke reizen voor kleine prijsjes te vinden op het internet. Vaak gaan deze reizen naar de toeristische gebieden, en zijn vluchten al inbegrepen. Wil je liever niet vliegen, dan kan je altijd nog goedkoop reizen met kortingsbonnen. Ook treinreizen worden vaak op het laatste moment goedkoop aangeboden, je moet alleen wel even zoeken.

Eten en drinken

Uiteraard willen we allemaal een keer lekker uit eten, maar als je budget je dat niet toelaat, vrees niet. Je kunt een echt vakantiegevoel creÎren door zelf te koken! Klinkt niet leuk? Wat dacht je van een barbecue op het strand, bij ondergaande zon? Of heerlijk lunchen in het park en genieten van alle plaatselijke lekkernijen? Op deze manier bespaar je veel geld én je doet het anders dan anders. En zeg nou eerlijk, wie wil er nu een half uur wachten voordat een ober je eindelijk heeft gezien?

Bezienswaardigheden

Als je op vakantie bent, wil je uiteraard ook wat van het land zien. Liever geen dure entreegelden betalen? Of zelfs helemaal gratis naar dat ene waterpark? Zelfs dat kan. Zoek online vrije tijd kortingsbonnen en je zult verrast zijn wat je zult vinden. Van beroemde musea tot pretparken ñ bijna overal is wel een kortingsbon voor te vinden.

Als student kun je écht op vakantie. Je zult er wat moeite voor moeten doen, maar dan krijg je er zeker wat voor terug. Je zult het land ervaren als een plaatselijke bewoner als je bij iemand thuis verblijft, de helft minder betalen als je buurman in het vliegtuig en nieuwe vrienden maken tijdens die ene speciale barbecue op het strand! Een vakantie om nooit te vergeten – en voor herhaling vatbaar!