Zo boek je een super goedkope vakantie

1 maart 2013 Uit Door admin

Veel studenten willen na een jaar hard leren graag op vakantie. Uit de praktijk is echter gebleven dat vele studenten er voor kiezen om geld te sparen voor het aankomende schooljaar. Dat is een erg verstandige keuze. Echter wie slim zoekt, kan wat centjes besparen voor aankomend schooljaar Èn op vakantie, crisis of geen crisis. Hieronder enkele tips voor een zo goedkoop mogelijke vakantie.

Een belangrijk aspect voor het boeken van een goedkope vakantie is het moment van boeken. Het moment van boeken heet een grote invloed op de prijs van je vakantie. Ten eerste zijn er de zogenaamde vroegboekkortingen en lastminutes. Hoe eerder je jouw vakantie boekt, hoe goedkoper het zal zijn. Een voorbeeld is skivakantiewebsite Wintertrex, zij stunten veel met lastminutes en vroegboekkortingen. Tevens zijn vakanties duurder in het weekend dan doordeweeks. De reisbureau’s weten dit en profiteren hiervan door in het weekend de prijzen te verhogen. Een weetje is dat dinsdag rond lunchtijd het beste moment is om te boeken omdat dan de landingsrechten op Schiphol goedkoper zijn. Ook is het voordeliger om de vliegreis en het hotelverblijf apart van elkaar te boeken. Luchtvaartmaatschappijen stunten net zo met prijzen, als hoteleigenaren dat doen.

Een goed idee is een om een lijst te maken met de mogelijke datums waarop je beschikbaar bent om op reis te gaan. Probeer zoveel mogelijk reizen te vergelijken met verschillende vertrekdatums. Een heel karwei, maar wie goedkoop wil, moet er wat voor doen. Een tip voor de echte bespaarders is het gebruik maken van de wisselkoersen. Staat de koers van een bepaalde munt ten opzichte van de euro laag, ga dan naar een reisbureau in dat land om je reis te boeken. Dit kan je veel euro¥s besparen. Zo, na al deze slimme tips, kun jij welverdiend met vakantie. Geniet ervan!