Telefoon stuk of gejat? Zo fix je hetzonder bij te lenen!

Telefoon stuk of gejat? Zo fix je hetzonder bij te lenen!

28 april 2023 Uit Door admin

Er zijn van die dingen in het leven die altijd op momenten komen waarvan je denkt; ‘nu even niet!’ Je telefoon in de kroeg laten vallen of dat ie gejat wordt tijdens een festival, dat zijn echt van die dingen die binnen dat kader passen. Het komt nooit gelegen, je hebt hem simpelweg nodig en je hebt waarschijnlijk geen geld om direct de nieuwste telefoon ter vervanging te kopen. Een nieuw abonnement afsluiten? Ook dat lijkt geen top idee, in verband met de hoge vaste lasten die je dan twee jaar hebt. Hoe je toch bereikbaar blijft, maar niet direct je ouders voor een extra bijdrage hoeft te bellen? Hier de opties op een rij.

Tweedekans

Doordat er steeds meer en nieuwere versies van telefoons op de markt komen, neemt het aanbod op de tweedehandsmarkt ook toe. Mensen die echt liefhebber zijn van gadgets, doen hele goede telefoons vandaag de dag gewoon weg wanneer er een nieuwe release is. Het verschil tussen deze versies? Die zijn tegenwoordig vaak nog maar heel klein. En dit is voor jou winst, jij kan hier namelijk mooi van profiteren. Schaf namelijk gewoon een telefoon aan die iemand al een tijdje gebruikt heeft. Ga hiervoor echter niet zelf lukraak lopen zoeken op Marktplaats of Facebook, maar koop een refurbished telefoon. Deze worden aangeboden door professionele aanbieders die de telefoon voor jou helemaal gecheckt hebben. Dit zie je ook terug in het feit dat ze vaak garantie afgeven. En er zijn niet alleen maar onbekende merken, ook de iPhone se refurbished is erg goed te doen. 

Repareren kun je leren

Schrijf daarnaast je telefoon niet te snel af, vaak kan er ook nog wel iets gedaan worden qua reparatie. Ga hiervoor naar een betrouwbare partij zoals een repaircafé. Laat je telefoon nooit zomaar ergens achter, zonder dat je duidelijk weet wat er aan de hand is en wat de kosten zijn. Daarnaast is het goed om geen persoonlijke informatie zoals codes en wachtwoorden af te geven. Mocht je twijfelen, ga dan terug naar de officiële dealer. Dit duurt vaak wat langer maar is in ieder geval wel een betrouwbare partij. En je behoudt de garantie!

Goed verzekerd

Waarschijnlijk had je geen verzekering op je telefoon afgesloten, maar wanneer iemand anders jouw telefoon heeft laten vallen kan het wel zo zijn dat zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering de kosten dekt. Iets wat die persoon ook niets kost, maar jou wel net dat bedrag kan opleveren waardoor je een nieuwe telefoon kunt aanschaffen. Bij diefstal geldt dit helaas niet, maar doe in dat geval wel altijd aangifte. 

Kortom, er zijn ergere dingen in het leven maar een falende smartphone is wel even flink balen. Met bovenstaande opties is er vast wel een mouw aan te passen. Lukt het toch niet? Voor je het weet is het weer Kerst, wellicht legt de Kerstman dan wel een nieuw toestel voor jou onder de boom!