Blijf bij de les met deze apps

13 september 2015 Uit Door admin

Nu de vakanties voorbij zijn is toch écht zover: de scholen gaan weer beginnen. In dit artikel lees je over de keuze: Sim Only of Prepaid, en tippen we je met een aantal handige apps die het studeren een stuk makkelijker maken.

Studeren met je smartphone

Een smartphone kan heel goed helpen om het komende schooljaar door te komen. Zo zijn er diverse apps waardoor je geen agenda meer hoeft te kopen, duidelijker kan notuleren en makkelijker afspraken maakt met studiegenoten. Heb je nog geen smartphone? Niks aan de hand, een paar jaar geleden haalden studenten ook hun studie zonder smartphone 😉

Lastige keuze: Sim Only of Prepaid?

Je hebt de hele zomer hard gewerkt om een gave smartphone te kunnen kopen. Tijd voor stap twee: de keuze tussen een Sim Only abonnement of Prepaid. Hieronder leggen we uit wat het verschil is tussen een Sim Only abonnement of Prepaid.

Sim Only

Met Sim Only betaal je elke maand een vast bedrag om mobiel te bellen. Het voordeel hiervan is dat je altijd bereikbaar bent en altijd kunt bellen. Daarnaast kun je bij een Sim Only abonnement kiezen of je een extra internetbundel afsluit. Op school en thuis heb je natuurlijk WIFI ontvangst, maar wil je op de fiets en/of in het openbaar vervoer toch nog even ja mail willen checken is dit zeker aan te raden.

Prepaid

Studeren is al duur genoeg. Moet je op de centen letten dan is Prepaid een geschikte belvariant. Prepaid is perfect als je zo min mogelijk geld wil uitgeven om toch bereikbaar te zijn. Je weet namelijk precies hoeveel geld je uitgeeft, omdat je vooraf betaalt voor je minuten en MB’s. Het handige is dat je met Prepaid altijd voor het zelfde tarief belt.

Blijf bij de les met deze apps

Super, je hebt je keuze voor Sim Only of Prepaid gemaakt! De gratis apps die we hieronder bespreken maken van je smartphone de ideale assistent voor het komende schooljaar.

Google Docs, Sheets en Slides: professionele office-apps

Met deze apps maak én bewerk je op je smartphone, tablet en computer Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden. Google Docs, Sheets en Slider werken allemaal erg makkelijk en snel. Het downloaden van deze apps is een slimme keuze, want hiermee bespaar je tijd en geld wat je misschien aan de betaalde alternatieven van Microsoft zou uitgeven. Deze apps zijn te downloaden op de Android en iOS.

Google Drive: bestanden opslaan in de cloud

Door je opdrachten en presentaties op te slaan op Google Drive, kun je altijd en overal bij je documenten. Met Google Drive sla je bestanden op in de cloud van Google: je raakt je bestanden dus niet meer kwijt als je computer vastloopt of wanneer je jouw smartphone kwijt bent. Om Google Drive te gebruiken heb je wel een gratis Gmail-account nodig.

De synchronisatie tussen de computer en smartphone verloopt erg vlot. Direct nadat je via je computer de aantekeningen van het college uploadde, kun je ze op je smartphone al bekijken. Daarnaast zijn de documenten op Google Drive erg eenvoudig te delen met andere studenten. Handig als je in een projectgroep werkt. Deze app is te downloaden op Android en iOS.

Outlook: de alles-in-één-app

Mail, contacten, agenda: Outlook is een echte alles-in-één-app. Met deze app van Microsoft hou je precies bij wanneer én waar je les hebt. Outlook heeft daarnaast een prima mogelijkheid om te mailen. Het fijne hieraan is dat Outlook een slimme zoekfunctie heeft. De app werkt daarnaast ook met andere mailservices, zoals je studentenmail en Gmail. De app is te downloaden op Android en iOS.

Recorder: een college opnemen?

Op bijna elke iPhone en Android-telefoon staat tegenwoordig een app waarmee je gesprekken kunt opnemen. Erg handig wanneer je niets wil missen van een interview of (hoor)college. Ontbreekt de recorder-app op je telefoon? Download Voice Recorder Pro dan gratis Android, iOS en Windows Phone.

 Evernote: ideaal voor het maken van aantekeningen

Geen zin om een hele les met je pen in je hand aantekeningen op te schrijven? Met Evernote maak je heel eenvoudig digitale aantekeningen. Het handige van Evernote is dat de aantekeningen worden gesynchroniseerd met al je gekoppelde apparaten, zoals bijvoorbeeld je computer. Zo heb je altijd toegang tot je aantekeningen en wordt er automatisch een back-up gemaakt. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat je niet meer je eigen handschrift hoeft te ontcijferen. Deze app is te downloaden op: Android, iOS en Windows Phone.

Wunderlist: overzichtelijke to do-app

Wanneer je tijdens een drukke schooldag het overzicht even kwijt bent biedt Wunderlist uitkomst. Deze app schept orde in je overvolle takenlijstje. Noteer in deze app na elke les je huiswerkopdrachten en things to do: zo weet je achteraf precies wat je te doen staat. Ook Wunderlist synchroniseert heel eenvoudig met verschillende apparaten. De app is te downloaden op: Android, iOS en Windows Phone.

Slack: handig voor groepsopdrachten

Dit is de ideale app voor een groepsopdracht. Met Slack hou je eenvoudig groeps- en privégesprekken. Voor elke taak of onderwerp heb je een apart gespreksvenster waarmee je voorkomt dat er gesprekken door elkaar heenlopen. Daarnaast heeft Slack een app voor de computer die is gesynchroniseerd met je smartphone-app. Slack is te downloaden op: Android en iOS.

Aanvullende tip: Aanbieding-app

De huur van je kamer, telefoonrekening en stappen. Als student heb je het niet altijd even breed. Met de Aanbieding-app zie je waar je boodschappen het goedkoopst zijn, ideaal als je diezelfde avond gaat stappen. Het kan zijn dat je iets verder voor je boodschappen moet fietsen, maar ach, als je geld wilt besparen moet je er iets voor over hebben. De aanbieding-app is te downloaden op Android en iOS.

Laatste tip: laat je niet door je smartphone afleiden

Smartphone-apps kun je helpen om in de klas bij de les te blijven. Maar sommige apps kun je ook afleiden. Misschien is het verstandig sommige apps uit te schakelen als je een belangrijk college hebt. Vergeet ook niet aan je docent toestemming te vragen om voor educatieve doeleinden je smartphone in de les te gebruiken. Namens Simyo wensen we alle scholieren en studenten dit schooljaar veel succes toe! Benieuwd naar het hele artikel? Deze kun je hier lezen.