Hoe kom jij fluitend je studentenleven door?

Hoe kom jij fluitend je studentenleven door?

27 augustus 2020 Uit Door admin

Het studentenleven hoort een feest te zijn. Nee, we hebben het niet over drankspellen, maar over de manier waarop je de jaren van je studie doorbrengt zonder teveel stress. In dit artikel zetten we de beste tips op een rij die je verder helpen.

Maak vrienden

Het klinkt als een open deur, maar vrienden maken je leven echt een stuk relaxter. Je hebt meer lol en je kunt waardevolle dingen delen. Leuke zaken, maar ook als je met problemen kampt. Gelukkig doen hogescholen en universiteiten zelf al behoorlijk hun best om studenten kennis te laten maken met elkaar. Hier kun je dus van profiteren als je nieuw bent in de stad en je kent nog niet veel mensen. Samen met je nieuwe vrienden kun je de komende jaren veel beter aan.

Haal je studiepunten

De tijd dat je gewoon maar wat kon lanterfanten tijdens je studie is al jaren voorbij. Tegenwoordig moet je echt wel presteren, want anders is het einde verhaal voor je studentenleven. Zo krijg je aan het einde van je eerste studiejaar een bindend studieadvies. Als je op dat moment te weinig studiepunten hebt gehaald en er gelden geen bijzondere omstandigheden, dan moet je stoppen met je studie. Daarom is het dus belangrijk dat je goed presteert.

Je nieuwe vrienden kunnen je vast wel helpen als je ergens niet uitkomt. Net als je docenten. Wees dus niet bang om hulp in te roepen in zo’n geval. Het gaat echt om je eigen toekomst hier, dus het is logisch dat je er alles aan wilt doen om zo goed mogelijk door je studietijd te komen.

Voorkom geldstress

Voor veel mensen, van alle leeftijden, zijn zorgen om geld een dagelijks fenomeen. Dat kun je er nu net niet bij gebruiken als je druk bezig bent met je studie. Probeer daarom om geldstress zoveel mogelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door een bijbaantje te nemen en zo wat extra geld te verdienen. Het is een geruststellende gedachte als je een buffer achter de hand hebt.

Cash werkt prima, je pinpas ook, maar een creditcard is toch echt wel de handigste betaalmethode om te gebruiken als je student bent. Hiermee kun je namelijk ook geld besteden op het moment dat er niets meer op je rekening staat. Ja, daar betaal je rente voor en je moet het uiteraard terugbetalen, maar op het moment zelf is er geen geldstress. Kortom, de perfecte manier om fluitend je studentenleven door te komen!