Introweken eerstejaarsstudenten populairder dan ooit

Introweken eerstejaarsstudenten populairder dan ooit

13 augustus 2020 Uit Door admin

Het is nog hartje zomer, maar menig student begint deze dagen aan de introductieweek voor een nieuwe studie. Door het coronavirus hebben grote feesten plaatsgemaakt voor onlineworkshops. Toch weerhield dat studenten niet. Bij de meeste introductieweken ligt het aantal deelnemers juist hoger dan vorig jaar.

Toe aan nieuwe start

“We hebben het idee dat de aankomende studenten, na een lange periode thuis te hebben gezeten, nu toe zijn aan een nieuwe start en de daarbij behorende activiteiten en informatie”, zegt Sabine de Winter van introductieweek Kick-In.

Introductieweken worden door universiteiten en hogescholen georganiseerd in samenwerking met lokale studie- en studentenverenigingen. In deze week kunnen verenigingen zichzelf promoten en studenten krijgen een glimp van hun nieuwe studiestad.

Invloed op studieresultaten

Volgens deskundigen zijn de eerste 100 dagen van een nieuwe studietijd, inclusief de introductie, erg belangrijk. “Sfeer, aandacht en betrokkenheid zijn ontzettend belangrijk voor een groot studiesucces. Als je je op je plek voelt, heeft dat invloed op je studie”

Bron: RTL Nieuws