Low budget vakantie: ga kamperen!

Low budget vakantie: ga kamperen!

26 juli 2015 Uit Door admin

Het is niet comfortabel, er is een grote kans dat je gebeten wordt door een of ander inheems insect én dan is er ook nog eens die afgang wanneer je met een rol wc-papier onder je arm naar het toilet moet lopen. Kamperen, dat doet toch geen mens voor zijn eigen plezier? Zo klinkt het vaak vanuit de anti-kampeerders hoek. Toch gaan er ieder jaar weer zo’n 3,5 miljoen Nederlanders op kampeervakantie. Op de redactie van mijnstudentenleven.nl kunnen we dat wel begrijpen. Er hangen dan misschien wel een paar nadelen aan een kampeervakantie; er zijn ook vele voordelen!

Allereerst: kamperen is één van de goedkoopste manieren om te reizen. Zeker wanneer je reeds in het bezit bent van een de nodige kampeerspullen, heb je bijna geen enkele extra kosten meer. Heb je nog geen camping-uitrusting? Dan adviseren we je om direct te investeren in kwalitatieve producten. Een gespecialiseerde outdoorwinkel als Campz kan je advies geven welke uitrusting het beste bij je past. Zo ben je er zeker van dat je geen tentje aanschaft die na een regenbui zo lek als een mandje blijkt te zijn.

Nu we het toch over regenbuien hebben: dit hoort juist bij de charme van kamperen. Terwijl de stromende regen over het tentdak klettert en je de wind over de tent hoort loeien, speel jij gezellig een spelletje Yahtzee met je mede-kampeerders. Je bent volledig overgeleverd aan de elementen van de natuur en dat maakt het juist zo leuk. Wedden dat de zon de volgende dag schijnt als nooit tevoren?

Uit onderzoek blijkt dat de populairste vakantielanden onder studenten Spanje, Frankrijk en Italië zijn. Deze landen zijn allen zeer geschikt voor een kampeervakantie. Geniet van de omgeving, de rust en de sfeer die kamperen met zich meebrengt. Knoop een gesprekje aan met je tijdelijke buurman, bestel een baguette bij de plaatselijke bakkerij en ervaar de vrijheid van het kamperen. Wij weten zeker: die wc-rol onder je arm ben je zo weer vergeten!

Foto: Vobula.nl