Babi pangang

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 800 gram varkenslapjes
  • 1/2 ui
  • 2 teenjes knoflook
  • 3 theelepels djahe
  • 2 el. olie
  • 4 el. ketjap manis
  • sap van 1/2 citroen
  • potje atjar thampoer
  • Voor de Pangangsaus:
  • 4 dl water
  • 1 of 2 theel. sambal
  • knoflookpoeder
  • 1 el. citroensap
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 el. donker bruine basterd suiker
  • 2 el. gembersiroop
  • 1/2 el. djahe
  • 4 el. tomatenketchup
  • maizena

Bereiding

  1. Voorbereiding:Snijd de ui klein. Meng ui, knoflook uit de pers, djahe, olie, ketjap, citroensap door elkaar. Laat hierin het vlees ca. 1 uur marineren.

    Oven voorverwarmen op 200 graden.

  2. Zet het vlees met de marinade op en laat het op een laag vuur gaar stoven. Eventueel wat water toevoegen tijdens het stoven.
  3. Als het vlees gaar is, dit in een ovenschaal doen. Klein beetje vocht van het braden op de bodem. Deze in de voorverwarmde oven zetten.
  4. Na ca. 15 minuten heeft het gerecht een bruin korstje. Laat de atjar uitlekken.
  5. Maak de saus door alles in een pannetje onder goed roeren warm te maken en te binden met maizena.