Broodje hamburger

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 600 gr (half-om-half) gehakt
  • 1 ui, versnipperd
  • 2 theelepel Worcestersaus
  • 2/4 ei, losgeklopt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • flink wat peper
  • snufje zout
  • paneermeel
  • 4 Italiaanse bollen of hamburgerbroodjes
  • 4 blaadjes sla
  • 1 avocado, geschild en in plakjes
  • paar ringen ui
  • 1 tomaat, in plakjes
  • mayo/ketchup

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de versnipperde ui, Worcestersaus, beetje ei, knoflook, peper en zout en zoveel paneermeel als nodig is om het gehakt stevig te maken (niet te droog). Vorm hier vier hamburgers van.
  2. Bak de hamburgers op de BBQ of in een koekenpan bruin en gaar. Rooster ondertussen kort de opengesneden broodjes op de BBQ, in de oven of op de broodrooster en snij de tomaat, avocado en uien.
  3. Leg op elk broodje een blaadje sla, hierop de hamburger en hierop tomaat, ui, avocado. Voeg naar smaak mayonaise of ketchup toe.