Gebakken aubergine met mozzarella

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel basalmicoazijn
  • 1 bol mozzarella
  • ½ zakje verse basilicumblaadjes
  • zout

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in 8 even grote plakken en bestrooi deze met zout (tegen verkleuren).
    Na ong 10 min. de aubergineplakken met keukenpapier droogdeppen.
  2. In koekenpan de olie verhitten en hierin de aubergineplakken in 10 min gaar en om-en-om bruin bakken.
  3. De azijn over de plakken druppelen en naar smaak bestrooien met zout en peper.
  4. Mozzarella uit laten lekken en in 4 gelijke plakken snijden.
  5. 4 Plakken aubergine verdelen over 4 borden, hierop enkele blaadjes basilicum verdelen, dan daarop de mozzarellaplak leggen en vervolgens afdekken met een aubergineplak.