Gebakken aubergine met mozzarella
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel basalmicoazijn
- 1 bol mozzarella
- ½ zakje verse basilicumblaadjes
- zout
Bereiding
-
Snijd de aubergine in 8 even grote plakken en bestrooi deze met zout (tegen verkleuren).Na ong 10 min. de aubergineplakken met keukenpapier droogdeppen.
- In koekenpan de olie verhitten en hierin de aubergineplakken in 10 min gaar en om-en-om bruin bakken.
- De azijn over de plakken druppelen en naar smaak bestrooien met zout en peper.
- Mozzarella uit laten lekken en in 4 gelijke plakken snijden.
- 4 Plakken aubergine verdelen over 4 borden, hierop enkele blaadjes basilicum verdelen, dan daarop de mozzarellaplak leggen en vervolgens afdekken met een aubergineplak.