Gado Gado salade met rijst

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr witte rijst
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 1 komkommer, geschild en in repen
  • 1 krop ijsbergsla, gewassen en gesneden in reepjes
  • 200 ml pindasaus, kant en klaar
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 zak kroepoek
  • 1 eetlepel gebakken uitjes
  • ev. Atjar
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Kook de sperziebonen in water met zout in 5 min. beetgaar.
    Giet af en spoel met koud water.
  3. Schil de komkommer en snijd hem in repen.
  4. Verdeel de ijsbergsla over de borden.
    Verwarm de pindasaus en pel de eieren en snijd ze in vieren.
  5. Meng de sperziebonen, komkommer, uiringen en leg dit op een bordje van rijst.
  6. Garneer met de eieren. Schep er de pindasaus over en strooi nog wat gebakken uitjes en kroepoek erover heen.