Nasi goreng

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 120 gr rijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel gedroogde dragon
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 240 gr doperwten en wortelen, in blik of pot
  • klontje boter
  • versgemalen zout en peper

Bereiding

  1. Breng ruim water aan de kook in een pan. Voeg het bouillonblokje en de rijst toe en kook de rijst gaar.
  2. Klop de eieren met een garde los in een kommetje, voeg een snufje zout en peper toe, en meng vervolgens de dragon erdoor. Zet apart.
  3. Schil en snijd de ui in kleine stukjes.
    Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur, en bak hierin de ui bruin, in ongeveer 3 minuten. Zet dan het vuur lager.
  4. Verwarm een eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan, en voeg de eieren onder voortdurend roerend toe, om roerei te krijgen.
  5. Giet de rijst af en meng de rijst door de gebakken uien in de grote koekenpan. Zet het vuur middelhoog. Voeg een eetlepel olijfolie, een theelepel vijfkruidenpoeder en 3 eetlepels sojasaus toe en meng door.
    Voeg roerei toe. Voeg ook de erwtjes en wortels toe en meng door.
  6. Verwarm de nasi nog even door en serveer met een klontje boter.