Ingrediënten
- 120 gr rijst
 - 1 groentebouillonblokje
 - 4 eieren
 - 1 eetlepel gedroogde dragon
 - 1/2 ui, fijngehakt
 - 3 eetlepels olijfolie
 - 1 theelepel vijfkruidenpoeder
 - 1 eetlepel olijfolie
 - 3 eetlepels sojasaus
 - 240 gr doperwten en wortelen, in blik of pot
 - klontje boter
 - versgemalen zout en peper
 
Bereiding
- Breng ruim water aan de kook in een pan. Voeg het bouillonblokje en de rijst toe en kook de rijst gaar.
 - Klop de eieren met een garde los in een kommetje, voeg een snufje zout en peper toe, en meng vervolgens de dragon erdoor. Zet apart.
 - Schil en snijd de ui in kleine stukjes.
Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur, en bak hierin de ui bruin, in ongeveer 3 minuten. Zet dan het vuur lager. - Verwarm een eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan, en voeg de eieren onder voortdurend roerend toe, om roerei te krijgen.
 - Giet de rijst af en meng de rijst door de gebakken uien in de grote koekenpan. Zet het vuur middelhoog. Voeg een eetlepel olijfolie, een theelepel vijfkruidenpoeder en 3 eetlepels sojasaus toe en meng door.
Voeg roerei toe. Voeg ook de erwtjes en wortels toe en meng door. - Verwarm de nasi nog even door en serveer met een klontje boter.
 


