Kabeljauw met mediterrane groenten

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel provencaalse kruiden, fijngehakt
  • 3 tomaten, ontveld en in blokjes
  • peper
  • 300-400 gram kabeljauwfilet
  • 3 eetlepels creme fraiche
  • 2 eetlepels geraspte jonge kaas
  • (extra: veldslasalade)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook even aan. Bak de blokjes courgette met de kruiden heel even mee.
  2. Haal de wok van het vuur en schep de blokjes tomaat erdoor en voeg naar smaak peper toe.
  3. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en schep een derde van de groente op de bodem. Wrijf de kabeljauw in met peper en leg de vis op de groente. Schep de rest van de groente erover. Strijk de creme fraiche erover uit en bestrooi het geheel met de kaas.
  4. Als de groenten 15 minuten hebben gekookt, leg dan de kipfilets pakketjes bovenop de groenten en bak nog 30 minuten in de oven tot de kip gaar is (ondoorzichtig).
  5. Zet de schaal in de oven en laat de kabeljauw in ca. 20 min. gaar worden. (Tip: Lekker met zilvervliesrijst of aardappelen. Serveer als extra een veldslasalade erbij)