Preitaart met olijven
Ingrediënten
- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 1 kg prei, gesneden in ringetjes
- 1 ui, in stukjes
- 8 groene olijven zonder pit, in dunne plakjes
- 4 eieren
- 4 dl room
- 200 gr geraspte belegen kaas
- 20 gr boter
- 1 ½ theelepel oregano
- zout en peper, nootmuskaat
- bakvorm
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 gr C.
- Maak van het bakpapier een onderlaag in de bakvorm (springvorm of quicheschaal). Maak van de ontdooide plakjes bladerdeeg hierin een vorm. Snijd ev. overtollig bladerdeeg weg.
- Verwarm de boter en bak hierin de preiringen en de ui.
- Klop de eieren met de room en zout, peper, nootmuskaat en oregano en meng de kaas en de olijvenstukjes hierdoor. Doe het preimengsel in de bladerdeeg vorm en giet hierover heen het ei/ room/ kaasmengsel.
- Zet het geheel in het midden de oven voor 40- 50 min.De quiche kan warm, lauw of zelfs koud gegeten worden.
(Tip: Lekker met een groene salade of een salade van tomaten, komkommer en paprika.)